Łódzkie Centrum Jakości Artykułów Spożywczych organizuje szkolenia w zakresie:
- uboju i uśmiercania zwierząt
- transportu zwierząt i pracowników transportu zwierząt (licencja)
Szkolenia i przygotowanie do egzaminów państwowych na rzeczoznawcę w zakresie:
- owoce i warzywa świeże oraz owoce i warzywa przetworzone
- klasyfikacji tusz wieprzowych w systemie EUROP
- klasyfikacji tusz wołowych w systemie EUROP
- pobierania próbek mleka i przetworów mlecznych
- pobierania próbek ziarna zbóż, nasion roślin oleistych, nasion roślin strączkowych i ich przetworów
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
WND-RPLD.03.06.00-00-042/10
Stworzenie laboratorium do badań mikrobiologicznych w Łódzkim Centrum Jakości
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego